Voordelen van serverbeheer uitbesteden

 • Voorkomen ‘down-time’ door 24/7 monitoring
 • Extra veiligheid door server back-ups
 • Up-to-date met software- en beveiligingsupdates
 • Vakkundige service en support
 • Levering van Linux en Windows bedrijfsserver

Wil je ook kunnen vertrouwen op je bedrijfsservers?

Maak een afspraak om de ICT wensen te bespreken. Aansluitend ontvang je een transparant en uiterst voordelige offerte.

Voordelig serverbeheer uitbesteden

Afhankelijk van de omvang van de organisatie en/of complexiteit van de ICT-infrastructuur kan serverbeheer uitbesteden een betrouwbare en voordelige oplossing zijn. Iemand fulltime in dienst nemen voor netwerk- en serverbeheer is natuurlijk een stuk duurder, terwijl een fulltime bezetting niet noodzakelijk is. Outsourcing van de IT-werkzaamheden is dan een slim alternatief.

We werken voor 80% op afstand en hebben geen interne werkplek nodig. Dankzij ons geavanceerd monitoringsysteem, komen wij alleen in actie wanneer dat nodig is. Dankzij deze efficiënte werkwijze blijven de kosten aan serverbeheer laag, terwijl je niet hoeft in te leveren op kwaliteit en responsetijd.

Wat houdt serverbeheer in?

Een bedrijfsserver is de centrale opslagplaats voor alle (gevoelige) bedrijfsgegevens en kan zowel van binnen als buiten de organisatie worden benaderd. De toegang tot de server wordt geregeld op basis van rechten die een medewerker krijgt toegewezen. Logisch dat bedrijfsservers goed beschermd moeten zijn tegen ongeautoriseerde gebruikers.

Ook wanneer er storingen optreden, of erger nog, als de bedrijfsserver uitvalt, dan heeft dat vaak ernstige gevolgen voor de bedrijfsvoering. Iets wat je als MKB-organisatie niet kunt veroorloven. Een bedrijfsserver moet daarom in optimale conditie zijn om bedrijfsprocessen blijvend te kunnen faciliteren. Wij zorgen ervoor dat bedrijfsservers operationeel zijn en blijven.

Serverbeheer voor Microsoft- en Linux systemen

Wij beheren en onderhouden verschillende servers. Zowel Windows Server 2019 (en ouder) en verschillende varianten van Linux servers als Ubuntu en Red Hat.

Microsoft netwerkbeheer

 • File servers
 • DNS servers
 • SQL servers
 • Mail servers
 • Web servers
 • Domain controllers

Linux netwerkbeheer

 • File servers
 • DNS servers
 • Mail servers
 • Web servers
 • FTP servers
 • SAMBA servers

Serverbeheer en Security

De bedrijfsserver is de centrale plek waar alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen. Ook de vertrouwelijk gegevens. Je wilt voorkomen dat deze gegevens door kwaadwillende personen worden benaderd en gehackt. Een betrouwbare serverbeveiliging is daarom vereist.

Wij zorgen ervoor dat bedrijfsservers altijd beveiligd zijn volgens de laatste richtlijnen. Met de laatste systeemupdates, het configureren van poorten en veilige verbindingen maken wij het voor cybercriminelen zo goed als onmogelijk om toegang te krijgen tot de server.

Applicatiebeheer

Veel clientapplicaties zijn afhankelijk software op de server. Wanneer serverapplicaties fouten veroorzaken, heeft dit gevolgen voor de clientapplicaties waardoor medewerkers hun werk niet meer uit kunnen voeren. Om dit te voorkomen moeten serverapplicaties worden onderhouden. Met onze 24/7 server- en applicatiebeheer houden wij elke bedrijfsapplicatie werkend en toegankelijk de medewerkers.

Aanverwante ICT-diensten

Werkplekbeheer

Met de komst van een nieuwe medewerker, dient er ook een nieuwe werkplek te worden ingericht. Er zullen email- en gebruikersinstellingen moeten worden ingesteld en software zal worden geïnstalleerd. Om dit soepel te laten verlopen verzorgen wij het gehele werkplekbeheer en kunnen nieuwe medewerkers snel aan de slag. Meer over werkplekbeheer.

Software updates en Security patches

De bedrijfsserver en -applicaties moeten onderhouden worden om optimaal te kunnen functioneren. Daarom dienen security patches en software updates altijd vrij snel geïnstalleerd te worden. Dit bevordert niet alleen de gebruikersvriendelijkheid van de applicatie, maar voorkomt ook dat de applicaties en servers vatbaar zijn voor mogelijke cyberaanvallen van buitenaf.

Netwerkbeheer

Naast serverbeheer verzorgen wij ook het netwerkbeheer voor MKB-organisaties waardoor datacommunicatie tussen bedrijfsservers en computers vlekkeloos verloopt. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat het dataverkeer veilig en snel over het LAN (Local Area Network) en via de router wordt getransporteerd. Meer over Netwerkbeheer.

Onze werkwijze

Voordat wij netwerkbeheer en serverbeheer uitvoeren, doen we op locatie een inventarisatie van de wensen en aanwezige apparatuur. Ook doen we enkele checks om de status van de systemen inzichtelijk te maken. Na onze inventarisatie doen we een voorstel op basis van onze constateringen.

Zodra de klant akkoord is, maken we een planning en voeren de werkzaamheden volgens afspraak uit. Na de werkzaamheden ontvangt de klant een overzichtelijk en begrijpelijke rapportage van de werkzaamheden.

MKB serverbeheer Haarlem en omstreken

Wij zijn er voor MKB  bedrijven uit Haarlem en omstreken die professioneel serverbeheer willen uitbesteden, maar niet de hoofdprijs willen betalen. Doordat we een klein en gedreven team zijn, zijn onze overheadkosten laag. We hanteren scherpe tarieven zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit of responstijd. Vergelijk dat maar eens met onze concurrenten.

Kosten serverbeheer

Voor het uitbesteden van serverbeheer hanteren wij en vaste en voordelig uurtarief van € 75,-. Werkzaamheden worden uitgevoerd volgens een eerder afgesproken SLA (Service Level Agreement), of op basis van nacalculatie. Natuurlijk doen we vooraf altijd een prijsopgaaf, zodat je precies welke werkzaamheden worden gedaan, tegen welke kosten.

Werkplekbeer en spoedservice geldt voor de volgende gemeenten:  Haarlem, Haarlemmermeer, Amsterdam, Velsen (incl. IJmuiden), Beverwijk, Zaanstad, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede.

Meer weten over onze ICT oplossingen?

Neem vrijblijvend contact op of bel +31 23 549 16 16.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Menu