Netwerkbeheer & serverbeheer

Serverbeheer & netwerkbeheer MKB

Een MKB-bedrijf moet kunnen vertrouwen op zijn ICT-omgeving. Het netwerk en bedrijfsserver moeten veilig, betrouwbaar en in goede conditie zijn zodat de organisatie niet stil komt te liggen. KSH Solutions begrijpt dat als geen ander, want wij doen al meer dan 12 jaar serverbeheer en netwerkbeheer voor het MKB.

Serverbeheer MKB

Als ondernemer staat u er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar een bedrijfsserver is de ruggengraat van uw organisatie. De server functioneert als centrale opslagplaats voor alle (gevoelige) bedrijfsgegevens, regelt het gebruikersbeheer en verschaft toegang tot andere servers en werkplekken. 

Wanneer er storingen optreden of, erger nog, als de bedrijfsserver uitvalt, dan heeft dat vaak ernstige gevolgen voor uw bedrijfsvoering. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Een bedrijfsserver moet daarom in optimale conditie zijn om bedrijfsprocessen blijvend te kunnen faciliteren. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijfsservers operationeel zijn en blijven door de volgende diensten aan te bieden.

Beveiliging van de bedrijfsserver

De bedrijfsserver is de centrale plek waar alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen. Ook de vertrouwelijk gegevens. U wilt voorkomen dat deze gegevens door kwaadwillende personen worden benaderd en gehackt. Een betrouwbare serverbeveiliging is daarom vereist.

Wij zorgen ervoor dat uw bedrijfsserver altijd beveiligd is volgens de laatste richtlijnen. Met de laatste systeemupdates, het configureren van poorten en veilige verbindingen maken wij het voor cybercriminelen zo goed als onmogelijk om toegang te krijgen tot de bedrijfsserver.

Applicatiebeheer

Veel bedrijfsapplicaties zijn afhankelijk van serversoftware die aanwezig moet zijn op de bedrijfsserver. Bijvoorbeeld Windows Server. Wanneer zo’n serverapplicatie fouten geeft, loopt u de kans dat 1 of meerdere medewerkers niet hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het is dus van belang dat applicaties worden onderhouden en bedrijfsprocessen niet stil komen te liggen. Met onze 24/7 server- en applicatiebeheer houden wij uw bedrijfsapplicaties werkend en toegankelijk voor u en uw medewerkers.

Werkplekbeheer

Met de komst van een nieuwe medewerker, dient er ook een nieuwe werkplek te worden ingericht. Er zullen email- en gebruikersinstellingen moeten worden geregeld en software zal moeten worden geïnstalleerd. Om dit soepel te laten verlopen verzorgen wij het gehele werkplekbeheer en kan de nieuwe medewerker snel aan de slag. In veel gevallen doen wij dit met serverbeheer op afstand waardoor we geen reistijd kwijt zijn.

Software updates en Security patches

De bedrijfsserver en -applicaties moeten onderhouden worden om optimaal te kunnen functioneren. Daarom dienen security patches en software updates altijd vrij snel geïnstalleerd te worden. Dit bevordert niet alleen de gebruikersvriendelijkheid van de applicatie, maar voorkomt ook dat de applicaties en servers vatbaar zijn voor mogelijke cyberaanvallen van buitenaf.

Netwerkbeheer MKB

Naast serverbeheer verzorgen wij ook het netwerkbeheer voor het MKB waardoor datacommunicatie tussen bedrijfsservers en computers vlekkeloos verloopt. Hierbij houden we rekening met een veilige en hoge overdrachtssnelheid van uw LAN (Local Area Network) en router.

Daarnaast zorgen we dat uw LAN veilig wordt aangesloten op het internet door de poortconfiguratie te beveiligen. Hierdoor zijn hacks van buitenaf zo goed als uitgesloten.

Remote beheer en on-site beheer

Omdat wij de meeste systemen beheren op afstand door middel van remote beheer, kunnen we zeer snel reageren op storingen omdat we geen tijd kwijt zijn aan de reisafstand. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld.

Wanneer er eens in de zoveel tijd grootonderhoud dient plaats te vinden komen we bij u op locatie en voeren on-site beheer uit.

Diverse configuraties voor netwerkbeheer MKB

Netwerkbeheer voor Microsoft omgevingen

 • File servers
 • DNS servers
 • SQL servers
 • Mail servers
 • Web servers
 • Domain controllers

Netwerkbeheer voor Linux omgevingen

 • File servers
 • DNS servers
 • Mail servers
 • Web servers
 • FTP servers
 • SAMBA servers

Hoe gaan wij te werk?

Wij komen eerst bij u langs om uw netwerk in kaart te brengen zodat we eventuele kritieke punten boven water krijgen. Na onze inventarisatie ontvangt u van ons een voorstel op basis van onze constateringen.

Indien u akkoord gaat met ons voorstel maken wij een afspraak en verrichten wij de afgesproken werkzaamheden.

Na onze werkzaamheden ontvang u binnen enkele dagen een rapport waarin de werkzaamheden die wij bij u verricht hebben vermeld staan in een taal die u begrijpt. Op deze manier blijft u goed op de hoogte van uw ICT-structuur.


Vragen staat vrij

Heeft u vragen over uw configuratie IT gerelateerde zaken, schroom dan niet contact op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

023 - 549 16 16