ICT nieuws

ICT nieuws overzicht

Sep 29, 2014

De omvang van de Shellshock kwetsbaarheid is nog lang niet volledig in kaart gebracht. Toch ziet het er nu al erg slecht uit: niet alleen zijn computers kwetsbaar, ook talloze embedded systemen. 


De omvang van de Shellshock kwetsbaarheid is nog lang niet volledig in kaart gebracht. Toch ziet het er nu al erg slecht uit: niet alleen zijn computers kwetsbaar, ook talloze embedded systemen zoals bijvoorbeeld routers, IP cameras, thuisautomatisering en NASsen zijn kwetsbaar- en juist deze systemen worden maar zelden geupdate. 

  • Windows-gebruikers:

Windows zelf is niet kwetsbaar, maar uw klanten lopen kans dat websites die zij bezoeken wel geïnfecteerd zijn omdat de server kwetsbaar is voor Shellshock.

  • Apple-gebruikers:

Bash in Mac OS X is kwetsbaar voor Shellshock. Op dit moment is er nog geen patch van Apple beschikbaar. Het is verstandig om gebruik te maken van up-to-date antivirussoftware.

  • Serverparken / Datacenters:

Voor Linux (web)servers is bash goed voor 90% van het serverbeheer. Het wordt gebruikt voor een groot deel van het functioneren van de server zelf, het starten en beheren van operaties die continue lopen zoals taakplanning, updates en achtergrondprocessen. Categorie: General
Ingezonden door: kim
Vragen staat vrij

Heeft u vragen over uw configuratie IT gerelateerde zaken, schroom dan niet contact op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

023 - 549 16 16