ICT nieuws

ICT nieuws overzicht

Apr 29, 2014

De eerste bugmelding in Windows XP. Deze meldingen komen meerdere keren per dag voor, maar nu het een besturingssysteem betreft wat niet meer wordt ondersteund krijgt dit extra media aandacht.


De melding in het artikel is eigenlijk niks meer dan een bug zoals deze al jaren in diverse software en browsers wordt gevonden. Dat is ook een van de redenen dat wij periodiek systemen van onze klanten updaten.

De reden waarom deze zo groots wordt aangekondigd is omdat dit de eerste bug is sinds Windows XP niet meer wordt ondersteund. Windows XP gebruikers zullen dus nooit een oplossing krijgen voor de bug in Explorer.

Internet Explorer is een zware langzame browser en wij raden altijd iedereen aan om Google Chrome te gebruiken, deze is namelijk veel sneller. Chrome wordt standaard door ons op alle pc's geleverd.

Qua veiligheid doen ze eigenlijk allemaal niet voor elkaar onder. Elke browser is in zijn levensloop enkele keren vatbaar voor hackers. Regelmatig updaten en goede virusprotectie zorgt ervoor dat het risico tot een minimum beperkt wordt.

Ook Windows 7 is zo nu en dan vatbaar voor hackers en hier geldt ook het zelfde voor. Anti virus bescherming en updates.  

Ook Apples zijn tegenwoordig net zo vatbaar voor hackers, malware en virussen als pc’s. Eigenlijk lopen deze systemen veel meer risico, want de meeste gebruikers verwachten niet dat zij hier vatbaar voor zijn en hebben geen anti virus bescherming.

Ons advies: gebruik goede anti virus bescherming en Google Chrome met AD blockersCategorie: General
Ingezonden door: kim
Vragen staat vrij

Heeft u vragen over uw configuratie IT gerelateerde zaken, schroom dan niet contact op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

023 - 549 16 16