ICT nieuws

ICT nieuws overzicht

Nov 8, 2011

Microsoft lokt Windows 7-gebruikers naar IE9 door kortingen op online-aankopen te bieden. Deze actie is vooralsnog niet geldig buiten de VS.


In de Verenigde Staten worden consumenten naar IE9 gelokt met kortingen op online-aankopen, schrijft Webwerelds zustersite Computerworld.com. De aanbiedingen zijn vooral gericht op online muziek en -films. IE9-overstappers kunnen bijvoorbeeld een gratis film bij videodienst Flixster winnen, een maand gratis toegang tot videosite Hulu, of korting op concerttickets via Ticketmaster.

IE9-download vereist
Daarvoor moeten Windows-gebruikers IE9 downloaden, installeren en dan de meewerkende websites vastpinnen aan de taakbalk van Windows 7. Dat pinnen laat een website direct starten vanaf de taakbalk en biedt daarbij ook extra functies voor die site.

Chrome-gebruikers krijgen op de promosite het advies "te upgraden naar Internet Explorer". Mac-gebruikers krijgen een komisch bedoelde boodschap: "Oh nooooo.. Je gebruikt Mac OS en dat ondersteunt Internet Explorer 9 en Site Pinning niet."

Niet voor Vista en XP
De actie draait voorlopig alleen in de VS. "Wij hebben geen plannen deze actie ook in Nederland te draaien", antwoordt marketing manager Coen Nijkrake van Microsoft Nederland. Hij geeft aan dat het bedrijf hier andere IE-campagnes heeft lopen. De Amerikaanse promotiecampagne met kortingsmaanden voor IE9-download en -gebruik valt dus niet voor Nederland te verwachten.

De pin-functie is niet beschikbaar voor IE9 op Windows Vista. Verder draait de nieuwste versie van Microsofts browser niet op het oude, maar nog altijd veelgebruikte Windows XP. De volgende versie van Microsofts browser, die komt in Windows 8, werkt ook alleen op de dan huidige en vorige Windows-versie.

 

Bron: webwereld.nlCategorie: General
Ingezonden door: admin
Vragen staat vrij

Heeft u vragen over uw configuratie IT gerelateerde zaken, schroom dan niet contact op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

023 - 549 16 16