ICT nieuws

ICT nieuws overzicht

May 31, 2018

Laatste tijd krijgen wij vaak de vraag of wij een verwerkersovereenkomst moeten afsluiten. Helaas is de AVG in zijn hoedanigheid zeer ruim te interpreteren waardoor eigenlijk niemand echt weet...


Nov 20, 2017

Phishing mails (mails die worden gestuurd om informatie en geld te verkrijgen door derden) worden helaas steeds beter.

Wat we tegenwoordig veel zien is dat mails binnen de organisatie...


Jun 28, 2017

Bij het zien van een CHKDSK melding van de pc deze direct van het stroom halen en ons bellen. De pc is op dat moment bezig zichzelf te versleutelen.


Feb 21, 2017

Let op wanneer Chrome opeens vraagt om een lettertype te downloaden. Het gaat hier waarschijnlijk om de nieuwste poging om malware te installeren.


Feb 14, 2017

Ransomware was eerst vrij goed te herkennen. Mails met spelvouten ;) en slechte opmaak lieten meestal al doorschemeren dat er iets mis was. Dat is tegenwoordig veel lastiger te herkennen.


Dec 1, 2015

De afgelopen weken zijn er door de ransomware die het op Linux-webservers...


Nov 18, 2015

Als er één persoon is die online uit moet kijken, is het klokkenluider Edward Snowden. Hij geeft zes tips die je kunt gebruiken om je privacy op het internet te beschermen.


Sep 18, 2015

ESET®, a global pioneer in proactive protection for more than two decades, warns users of PokerStars...


Aug 20, 2015

Alle ondersteunde Windows-systemen krijgen een patch buiten het normale schema om. Een reeds misbruikt beveiligingslek in Internet Explorer zit in alle versies vanaf nummer 7. De patch wordt...


Oct 13, 2014

Zowel Android als IOS smartphones zijn zeer vatbaar voor Malware. De algemene gedachte is dat malware vooral een probleem is voor computers, maar het grote risico zit vooral in de smartphones...


Sep 29, 2014

De omvang van de Shellshock kwetsbaarheid is nog lang niet volledig in kaart gebracht. Toch ziet het er nu al erg slecht uit: niet alleen zijn computers kwetsbaar, ook talloze embedded...


Apr 29, 2014

De eerste bugmelding in Windows XP. Deze meldingen komen meerdere keren per dag voor, maar nu het een besturingssysteem betreft wat niet meer wordt ondersteund krijgt dit extra media aandacht.


Apr 23, 2012

En zoals te verwachten valt is deze versie op een groot aantal punten uitgebreid. Het programma is een waar multitool voor het MKB geworden.


Nov 9, 2011

Urenregistratie, facturatie en debiteurenbeheer op een efficiënte en effectieve manier. Binnen enkele stappen een opdracht/ticket omzetten in een verzonden factuur.


Nov 8, 2011

Microsoft lokt Windows 7-gebruikers naar IE9 door kortingen op online-aankopen te bieden. Deze actie is vooralsnog niet geldig buiten de VS.


Nov 8, 2011

Het nieuwe werken kan de Nederlandse samenleving jaarlijks miljarden euro's opleveren. Dat zit 'm vooral in het terugdringen van de reistijd, blijkt uit onderzoek van adviesbureau PwC naar de...Vragen staat vrij

Heeft u vragen over uw configuratie IT gerelateerde zaken, schroom dan niet contact op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

023 - 549 16 16